Sunday, February 3, 2013

http://www.smileycodes.infoCerita semalam. . .http://www.smileycodes.info

 
 Hye  sayang ! Okay ! Sekarang ni dah nak subuh tapi ada la seorang hamba ALLAH ni tak boleh tidur.Dia perempuan, okay?
Kenapa dia tak boleh tidur?
Sebab dia tak biasa tidur sorang-sorang , lagi-lagi sejak  dia  berkepit dengan "future  hubby" dia. Walaupun duduk boleh kata jauh-jauh  la jugak tapi disebabkan dua-dua banyak masa yang terluang lepas SPM ni. Boleh kata tiap-tiap malam la si future hubby dia ni call budak perempuan ni sampailah budak perempuan tu nak tidur tapi berlainan pula dengan hari ni. . .

Hari ni. . .*eh! tak ! tak ! ni cerita semalam 2 feb 2013. . .*

Future hubby dia call jugak tapi 80% kurang daripada biasa. Maksud ayat "80% kurang darpada biasa " tu ialah sekejap sangat la senang cerita.  Selalunya berjam-jam lamanya tapi hari ni lebih kurang 45minit sahaja. Kesian dekat budak perempuan tu. Ish. . .ish. . .ish. . . Nak buat macam mana, dia sendiri yang jadi supporter utama future hubby dia untuk apa yang future hubby dia tengah buat sekarang ni.

Lagi buat si perempuan ni jadi "alloy" suruh future  hubby dia tidur cepat-cepat  dan biar dia dengan sepasang mata dia tetap celik sebab apa yang future hubby dia buat tu untuk dia jugak , insyaALLAH.

"Takkan la nanti dah kahwin pun nak harap parents jugak tanggungkan?" kata future hubby budak perempuan tu.

So, budak perempuan tu pun fikir macam ni . . .
Biarlah time tengah haram ni jarang-jarang contact, nanti dah halal hari-hari dapat pandang muka future hubby sampai muntah! HAHA(!)
* Eh ! Pembetulan. . . time tu dah boleh panggil hubby je dah, perkataan future tu dah boleh campak jauh-jauh dah.Lalala~So, kita potong perkataan  future pada ayat di atas. Hehe. *

Ayat tersebut adalah ayat untuk berfikiran positif walaupun berjauhan. *Berjauhan la sangat kan? sedangkan si future hubby budak tu dah janji nak call tiap-tiap malam walaupun sekejap-sekejap je*
Tapi  bila fikir balik persoalan lain pulak timbul . .

Si future hubby budak perempuan ni insyaALLAH bakal jurutera marin atau jurutera aeronautik berdasarkan course pilihan future hubby dia  buat masa ni . . . 
  • Kalau jadi jurutera aeronautik mungkin banyak masa . . .
tapi. . .
  •  kalau dia kena ke cabang marin dia macam mana? 
Haiishh. . . Reda je la  budak perempuan tu. . . Kalau dia kena untuk pergi cabang marin dia conform la si budak perempuan tu akan lagi selalu kena tinggal nanti. Oleh itu, budak perempuan tu pun berharap supaya future hubby dia dapat bahagian ship design. So, future hubby dia akan duduk atas darat sebab kejuruteraan marin ada banyak cabang  (ship building, ship design, ship repair, offshore, etc) dan bidang tugasnya lebih di laut . Dah nama pun kejuruteraan marin a.k.a maritim, sah-sah la laut tempatnya. 
Kenapa budak perempuan tu harap future hubby dia dapat ship design?
Mengikut blog-blog jurutera marin yang dah diterjah oleh budak perempuan tu, semuanya mengatakan selalunya hanya shipping designer je  yang duduk dekat darat tapi ada la jugak turun ke laut tapi takde la sekerap anak kapal yang memang bertugas atas kapal. Kalau ada pun mungkin setahun 2 atau 3 kali je itu pun dalam jangka masa pendek. So, memang itulah harapan semua perempuan kan? Mana ada orang nak jauh-jauh dengan orang yang dia sayang, lagi-lagi kalau dah halal nanti. HAHA(!)*gataii betul budak perempuan tu kan? haha*

Buat masa ni budak perempuan tu selalu fikir yang agaknya budak MRSM atau SBP ni memang minat nak jadi jurutera kot. Tak jurutera , mesti nak jadi doktor. . . Sebab asal tanya je nak ambil course apa ? conform ! Tak engineering  , mesti medic. Hoho . . .  Lumrah la tu kan?

Apa pun hope budak perempuan tu boleh la sabar ! HAHA(!) 1 ayat  future hubby  dia yang dia selalu ingat . . .
"hubby buat semua ni sebab hani tau! takkan nanti semua nak mintak duit mama dengan abah."

okay! dah nak subuh ! masa untuk budak perempuan tu undur diri. Hehe. . .

xoxo,
Haniey Hannazaki a.k.a Hani Jamaluddin

No comments: