Tuesday, October 22, 2013

http://www.smileycodes.infoTamat Semester 1http://www.smileycodes.info


Hye!
Alhamdulillah. I'm safely arrived Putrajaya on 6.35A.M. Take deep breath and say ALHAMDULILLAH again. Now, I'm waiting for my sister. While she have to attend a meeting this morning , that's means we have just take a chance to online-lah! Hehe.
Okay!
Hari ni penantian aku yang hampir 5 bulan la kot aku pun tak pasti. Walaupun aku sendiri tak confident dengan apa yang aku jawab hari tu dalam final hari tu, aku kuatkan hati untuk teruskan juga hidup. 
Kawan-kawan selalu kata untuk kejar dean-list bukanlah sesuatu yang susah untuk aku tapi aku tak percaya sebab walaupun aku pulun bagai nak gegila la study hari tu tapi aku masih blurr dalam exam. Sekarang, baru aku tahu betapa susahnya nak jadi pendidik. Sila take note, okay? 

BUKAN SENANG NAK JADI PENDIDIK!
Aku pernah hampir give up tapi oleh kerana aku ada roommate yang awesome dan selalu motivated aku, aku pun tak jadi la nak give up! Itu jugalah sebab kenapa aku sayang roommate aku ketat-ketat! #SeriousTalk kalau ikut hati aku , aku dah pack barang lama dah balik Selangor.

Tipu kalau aku cakap aku dah lupakan pasal exam yang aku rasa aku jawab macam hampeh tu tapi bila aku nak fikir negatif aku mesti ingat apa yang roommate aku selalu kata "berusaha secara positif, berfikir secara positif, In Shaa Allah hasilnya juga positif dan seorang pendidik tu harus positif untuk jadikan orang lain positif. Siapa pendidik yang menghasilkan positif tu dalam diri pelajar? Hani dan kita semua yang dalam bilik ni la nanti." Bila ingat , aku terus bersemangat! 

Exam dah tamat dan aku hanya mampu bertawakal je dan berdoa agar hasilnya positif macam yang aku harapkan. Buat masa sekarang dean list tu aku campak ke tepi dulu dan for sure aku akan try dapat 3.5 ke atas. Kalau tak sia-sia la PTPTN/MARA taja aku nanti kan? Sia-sia jugak la duit mak bapak aku kan kan?

Note:-
Bukan senang nak jadi pendidik dan bukan senang juga nak mendidik!

xoxo,
Hani Jamaluddin.

No comments: